Aquafit is een actief beweegprogramma in kleinschalig groepsverband (max. 8 personen) waarbij het doel is fit en vitaal te blijven in een ontspannende sfeer.

Tijdens Aquafit gaat u onder leiding van een ervaren en deskundige fysiotherapeut(e) van Fysiotherapie Joke Janssen bewegen in ondiep warm water. Gedurende de les worden er gevarieerde oefeningen uitgevoerd, die worden gegeven door de fysiotherapeut(e) die tevens in het water is. Door de opwaartse kracht van het water is de belasting op spieren en gewrichten veel minder zodat mensen met gewrichtsklachten gemakkelijk kunnen bewegen in water. Aquafit is ook bedoeld voor mensen die moeite hebben met bewegen op het droge en de angst om te vallen verdwijnt. In het zwembad is een luie trap aanwezig met aan beide kanten leuningen waardoor mensen die wat moeilijker ter been zijn ook kunnen deelnemen aan de lessen.

Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan conditie, spierversterkende oefeningen bewegingsmogelijkheden in de gewrichten en coördinatie. De oefeningen worden door diverse materialen zoals gewichten, plankjes, ballen en halters ondersteund.

Aquafit is voor jong en oud! Verschillende doelgroepen kunnen deelnemen aan de lessen Aquafit. U kunt denken aan artrose, reuma, fibromyalgie, neurologische aandoeningen (CVA, Parkinson en MS) spierziekten, balansproblemen en overgewicht. Aquafit is ook geschikt voor orthopedische aandoeningen (pre- en postoperatief van nieuwe heup of knie).

In de KNGF-richtlijn beroerte is aangetoond dat hydrotherapie leidt tot een verbetering van spierkracht van het paretische been bij patiënten met een CVA. Bij patiënten met MS blijft dat aeroob oefenen in het water de regulering meer activeert dan op het droge.

Joke Janssen

Proefles of meer informatie?

Wilt u graag een keertje komen kijken in ons luxe therapeutisch zwembad in Holthees of een proefles aanvragen? Een proefles worden uitsluitend afgesproken als er plaatsingsmogelijkheid is.

U kunt vrijblijvend een proefles aanvragen via e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier. Zwemschool Joke is uiteraard ook telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-34168503.