Zwemles speciale doelgroepen

Alle kinderen (met of zonder beperking) kunnen leren ‘zwemmen’ ofwel ‘voortbewegen’ in het water. Ieder kind doet dit op zijn of haar eigen manier.

Zwemschool Joke is gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen die extra aandacht nodig hebben (ADHD, DCD, autisme spectrum stoornissen, spierziekte en concentratieproblemen) en speciale doelgroepen (lichamelijke-, geestelijke-, visuele en auditieve beperkingen). Kinderen met cerebrale paraese en het morfan syndroom zijn van harte welkom. Elke zwemles werkt Zwemschool Joke aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van elk kind!

Unieke samenwerking

Als vakleerkracht zwemmen op een school voor kinderen met een meervoudige beperking merk ik dat het voor ouders ontzettend moeilijk is om een zwemschool te vinden die het aandurft om te kijken vanuit de mogelijkheden van ieder kind, welke beperkingen er ook zijn. Inmiddels hebben twee van mijn leerlingen hun zwemdiploma(s) gehaald, door een fantastische samenwerking en afstemming tussen het schoolzwemmen en het zwemmen bij Zwemschool Joke.”

Lotte van de Weem

Bij sommige kinderen wordt gebruik gemaakt van het pictogrammensysteem. Er zijn speciale pictogrammen ontwikkelt die de inhoud en het verloop van de zwemles weergeven op het pictobord. Het oefenen van de kledingeisen voor het zwemdiploma zal per stap aan de hand van pictogrammen worden geoefend.
Wanneer deze kinderen gaan diplomazwemmen krijgen ze vooraf een kaart met daarop de gehele route en alle pictogrammen zodat uw zoon/dochter weet wat er van hen wordt verwacht.
Voor deze kinderen is het erg prettig dat ze kunnen diplomazwemmen op dezelfde locatie als de zwemlessen. Ze hoeven dan namelijk niet te wennen aan een nieuwe omgeving!

Op welke tijden zijn de (zwem)lessen?

Op verschillende lesdag(en) en lestijd(en) worden er (zwem)lessen aangeboden.

Wat zijn de tarieven?

Benieuwd naar de tarieven voor de (zwem)lessen?

Ik wil graag inschrijven

Kies hieronder voor wie je graag wilt inschrijven

of