Hydrotherapie betekent fysiotherapie in het water. Hydrotherapie is geschikt voor mensen die revalideren na een (orthopedische) operatie (bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie), voor neurologische aandoeningen (MS, parkinson, dwarslaesie, spasme), spierziekten, reumatische aandoeningen en mensen die gebonden zijn aan een rolstoel.

Aquatic Therapie oftewel hydrotherapie is therapie in het water met wetenschappelijk onderbouwde behandeltechnieken gericht voor specifieke doelgroepen. Zwemschool Joke is enige zwemschool in Nederland met de specifieke kennis en afgeronde opleidingen van de Aquatic Therapy University uit Amerika.

Door de opwaartse kracht van het water kunt u makkelijker bewegen. De weerstand van het water zorgt voor de krachtsopbouw en de verbetering van uw lichamelijke conditie. In het water is het wel mogelijk bepaalde bewegingen te maken. Hydrotherapie is erg geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten die hun loopvaardigheid willen verbeteren. Hydrotherapie kan verschillende doelen hebben zoals pijnvermindering, krachtsverbetering, mobiliteitsverbetering, coördinatie en betere evenwichtsreacties.

Aqua therapie voor orthopedische en neurologische patiënten

Deze therapie is speciaal gericht op de doelgroep orthopedische en neurologische patiënten. Aan de hand van verschillende therapievormen zoals Ai Chi, Pilates, balansoefeningen, core stability oefeningen en fysiotherapeutische technieken streeft Zwemschool Joke naar het realiseren van uw hulpvraag. In het water bent u licht van gewicht en kunt u makkelijker bewegen dan op het land (denk aan rolstoelgebonden personen). Het water is goed voor het verminderen van de zwelling in bijvoorbeeld uw knieën na een knie operatie.
Deze therapie vorm is ook geschikt voor mensen met obesitas. In het water kunt u niet vallen bij het bewegen waardoor u zich niet kunt bezeren. In de fysiotherapie wordt er voor neurologische patiënten vaak gebruik gemaakt van de Berg Balance scale. Oefeningen die u op de kant niet kunt uitvoeren zijn wel uitvoerbaar in het water.

Aqua therapie voor musculoskeletale disorders

Deze therapie is speciaal gericht op de doelgroep fibromyalgie, lage rugpijn, osteoporose, knieprothese, rotatorcuff repairs, parkinson, COPD etc. Aan de hand van mobiliteitsoefeningen kan er in het water een grote mobiliteit getraind worden dan op het land. Voor mensen met osteoporose is het water een uiterst geschikt middel om te bewegen. Door de druk van het water komt er minder druk op uw gewrichten.

In rustige en vertrouwde omgeving met een watertemperatuur van 32 graden gaat u werken aan de behandeldoelen die samen met de fysiotherapeut zijn opgesteld.

Maud Peters

Een afspraak maken?

Wilt u graag een keertje komen kijken in ons luxe therapeutisch zwembad in Holthees en de mogelijkheden bespreken?

U kunt een afspraak maken via e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier. Zwemschool Joke is uiteraard ook telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-34168503.